Գյումրու հայտնի ուտեստի պատրաստումը
Բոլորը գիտեն, որ Գյումրիում ամենահայտնի, ամենատարածված և ավանդական ուտեստը ՝ քյալան է։ Ես այն հմարում եմ տեսքով յուրահատուկ ուտեստ: Այն ունի դարերի պատմություն և համարվում է Գյումրվա խորհրդանիշնեից մեկը։
Ամբողջ աշխարհից ժամանում են Գյումրի համտեսելու ավանդական և մեծ ճանաչում ձեռք բերած ուտեստը։ Ինչպես ասում են գյումրեցի խոհարարները այս ուտոստի գաղտնիքը վարպետների մեջ է , ինչքան սիրով է պտրաստած ուտեստը այնքան համեղ է և ցանկալի։
լուսանկարը՝ armeniasputnik
Քյալա պատրաստելու համար մաքրում են կենդանու գլուխը, համեմում աղով և դնում ջեռոցը։Այս ճաշատեսակում մսի թարմությունը ստուգում են եփելուց հետո։ Եթե վերջնական փուլում միսը ունի որոշակի փայլ ապա այն թարմ է։
Ըստ գյումրեցի խոհարարների համեղ է քյալա ստանում են ցլիկից։ Ուտեստի պատարաստման համար հարկավոր է մեկ գիշեր։ Այն սառչելուց հետո եթե ուզում ենք համտեսել ապա հարկավոր է ջուր լցնել քյալայի տակ և դնել ջեռեցում։ Եթե դուք էլ ցանկանում եք համտեսել լեգենդար ուտեստը ապա այցելիր Գյումրի։ Շտապիր ծանոթանալ Գյումրու ավանդական խոհանոցին։
Հեղինակ` Մարիետա Սիմոնյան
Ըստ գյումրեցի խոհարարների համեղ է քյալա ստանում են ցլիկից։ Ուտեստի պատարաստման համար հարկավոր է մեկ գիշեր։ Այն սառչելուց հետո եթե ուզում ենք համտեսել ապա հարկավոր է ջուր լցնել քյալայի տակ և դնել ջեռեցում։ Եթե դուք էլ ցանկանում եք համտեսել լեգենդար ուտեստը ապա այցելիր Գյումրի։ Շտապիր ծանոթանալ Գյումրու ավանդական խոհանոցին։
Հեղինակ` Մարիետա Սիմոնյան


Комментарии
Отправить комментарий